Persu-aktiivi: Haavisto kätteli, Soini istui Hesburgerissa

Perussuomalaisiin pettynyt Jari Rajasalo nappasi puolueen pinssinkin pois takistaan.

Jari Niemelä

Perussuomalaisten eduskuntavaalien jälkeinen menestyshumala on muuttunut presidentinvaalien pettymyksen jälkeen rankaksi krapulaksi.

Tamperelainen persuaktiivi Jari Rajasalo ennustaa, että vaalien jälkipyykkiä pesevillä Pirkanmaan perussuomalaisilla on edessään rankka kevät, jossa ei säästellä edes koskemattomana pidettyä puoluejohtaja Timo Soinia.

– Minulla on suoraan sanottuna paskan maku suussa. Puolueesta on tullut byrokraattinen ja keskusjohtoinen. Kenttä on jätetty täysin yksin.

Rajasalo ilmoitti loppuviikolla, että hän jättää kaikki luottamustehtävät puolueessa. Tamperelainen on toiminut muun muassa puoleen piirihallituksen varajäsenenä.

Hän korostaa, ettei ole tällä hetkellä ainoa pirkanmaalainen perussuomalaisaktiivi, joka pohtii koko homman mielekkyyttä.

Piirisihteeri Terhi Kiemunki kiistää joukkopaon.

– Tämä tulee nyt yllätyksenä. Yhtäkään eroilmoitusta ei ole minulle tullut. Tunnen Tampereen ja Pirkanmaan väkemme oikein hyvin, ja aktiivit ovat edelleen mukana, kommentoi Kiemunki.

– Eduskuntavaalien jälkeen on toimintaan tullut paljon uutta väkeä. Voittajan kyytiin on helppo tulla. Jos tässä porukassa jotakuta presidentinvaalitulos lannistaa, ymmärrän, että sieltä saattaa joku livetä pois.

Rajasalon mukaan ajatus perussuomalaisten pirkanmaalaisesta kenttäväestä on lähinnä vitsi. Toimintaa pyörittää 4–5 aktiivia, jotka maksoivat vaalikansan kahvituksiakin omasta pussistaan.

Rajasalo valittaa, että hän ja muutama muu aktiivi teki vaalikopilla 12-tuntisia työpäiviä, kun vapaaehtoisia ei muuten riittänyt. Miestä sieppaa se, ettei presidenttiehdokas Timo Soini käynyt vaalityöntekijöitä tapamaassa, vaikka Keskustorilla olikin.

– Hän istui vastapäätä Hesburgerissa. Pekka Haavisto sentään kävi kättelemässä ja kiittämässä meitä Soinin puolesta, kun hän kävi naapurikopilla.

Rajasalo toivoo, että Soinille löytyisi nopeasti uskottava vastavoima puolueesta, ettei koko puolue kaatuisi tämän mukana.

Written by:

Ota yhteyttä