Tamperelaisen tulkkausfirman piilokameravideosta nettihitti – Kuvattiin tamperelaiskahvilassa

Kuvakaappaus videolta. Video kuvattiin Kaffilassa Tampereella ja videon toteutti Someflow.fi.

Tamperelaisen Tulkkaus Siluetti Oy :n yritysvideo nousi perjantaina somehitiksi, jota jaettiin Facebookissa yli 8500 kertaa viikonlopun aikana. Katselukerrat nousivat lähes puoleen miljoonaan.

Videolla tamperelaisen Kaffilan tiskillä palvelee viittomakielinen harjoittelija. Aidot asiakkaat ohjataan, miten tehdä tilaus viittomakielellä. Asiakkaat yrittävät urheasti saada kahvinsa viittoen, mutta saavat tarjoilijalta käteensä kahvin sijasta vintilän tai vessapaperirullan. Lopussa heille paljastetaan, että kyse on piilokamerasta.

Video on kerännyt huomiota ympäri maailmaa ja Siluetin Facebook-sivuilla sitä kommentoivat sadat ihmiset eri maista. Harjoittelijaa videolla näyttelee viittomakielinen Silja Ruonala.

– Piilokameraan päätyneet ihmiset ottivat tilanteen todella hyvin vastaan. Moni oli aidosti innoissaan, ja osa yllättyi siitä, että Suomessa kuvataan piilokameraa”, kertoo Anna Mäki Tulkkaus Siluetista.

Viittomakielen tulkkauksia tekevä Tulkkaus Siluetti Oy:n tarkoituksena on tuoda videon avulla esille, että tulkit eivät tee työtään vain viittomakielisiä varten, vaan kaikkia varten.

– Onkin sanottu hyvin, että viittomakielinen ei tarvitse tulkkia, sillä hän useimmiten osaa suomea, mutta kuulevat tarvitsevat tulkin, koska he eivät osaa viittomakieltä. Kaikilla on mukavampaa, kun tulemme toimeen yhdessä”, Anna Mäki sanoo.

KATSO VIDEO TÄÄLLÄ!

Written by:

Petteri Mäkinen

Ota yhteyttä