Hoi 13–20-vuotias! – Olisiko sinusta rap-kappaleen sanoittajaksi?

Kuvituskuva

Katriina Raanto

Tampereen kaupunginkirjasto ja Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut järjestävät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi #meidänhuudit-sanoituskilpailun. Haussa on sanoitus rap-kappaleeseen, joka sävelletään ja äänitetään loppusyksystä. Kappaleelle tehdään myös musiikkivideo, ja kärkipään tekstejä käytetään pohjana taidepajan taideteoksille.

Kilpailu on tarkoitettu pirkanmaalaisille 13–20-vuotiaille nuorille. Sanoitusten teemana on kilpailun nimen mukaisesti #meidänhuudit. Osallistujien toivotaan teksteissään kertovan omasta arjestaan, elinpiiristään ja kaikkien yhteisestä Suomesta.

– Kilpailu järjestetään Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Haluamme kilpailun kautta tuoda kuuluviin nuorten omaa ääntä ja tarjota heille mahdollisuuden kuvata tämän hetken Suomea omasta näkökulmastaan käsin, kertoo nuoriso-ohjaaja Piritta Brusi nuorisopalveluista.

Kilpailuun voi osallistua 17. syyskuuta saakka lähettämällä kilpailutekstin sähköpostin liitteenä osoitteeseen nuorisopalvelut@tampere.fi ja kirjoittamalla viestikenttään oman nimensä, ikänsä ja puhelinnumeronsa. Kilpailuun voi osallistua vain yhdellä, ennen julkaisemattomalla sanoituksella. Osallistujat luovuttavat kilpailun järjestäjille oikeudet käyttää sanoitusta yhdessä sovitulla tavalla ja oikeudet esittää sanoitusta ja siitä tehtyä rap-kappaletta tai taideteosta ilman erillistä korvausta. Järjestäjillä on oikeus luovuttaa tekstejä eteenpäin kolmannelle osapuolelle taideteoksien tekoa varten.

Kilpailuun tulleet sanoitukset käy läpi kolmihenkinen palkintoraati, johon kuuluvat muusikko Hannibal, kirjailija Kirsti Kuronen ja nuorten edustaja Valter Eriksson. Raati valitsee kilpailutekstien joukosta voittajasanoituksen, josta lähdetään tekemään rap-kappaletta. Syksyn aikana kappale sävelletään, sille etsitään esittäjät, se äänitetään Monitoimitalo 13:n studiossa ja sille tehdään musiikkivideo. Sanoituksen tekijä voi halutessaan myös itse esittää kirjoittamansa kappaleen.

Voittajasanoituksen lisäksi raati valitsee kilpailutöiden joukosta kymmenen sanoitusta, joiden pohjalta nuorisopalveluiden taidepaja lähtee tekemään taideteoksia. Sanoitukset ja niistä tehdyt teokset kootaan näyttelyyn, joka on esillä pääkirjasto Metsossa 1.–16. marraskuuta ja kiertää tämän jälkeen aluekirjastoissa.

Written by:

Sonja Sivonen

Ota yhteyttä