Näin kommentoi tuore Tappara-puolustaja, kun MM-kisat jäivät haaveeksi – "Ei voi kiistää etteikö v**uttanut"

Nämä miehet kuuluvat uusien Tappara-pelaajien kiinnostavimpiin nimiin. Jarno Kärki (oikealla) on potentiaalinen hyökkääjä, vieressä istuva Veli-Matti Vittasmäki (vasemmalla) taas jo osoittanut kyntensä myös kansainvälisissä otteluissa.

Pekka Ruissalo

Puolustaja Veli-Matti Vittasmäki ehti kuluvan kevään aikana kokea monenlaisia hetkiä jääkiekkoilun parissa. Yksi näistä hetkistä asettui Tapparan ja Ilveksen väliseen puolivälieräsarjaan, kuudenteen otteluun ja jatkoajalle. Siinä Ilveksellä oli saumaa ratkaista koko sarja ja sysätä Tappara kesälomalle. Syntyi tilanne, jossa Tapparan Veli-Matti Savinainen riplasi koko kentällisen solmuun ja oli tuikkaamassa kiekkoa jo maaliin. Pitkän tarkastuksen jälkeen todettiin, että maalia ei syntynyt.

Maaliviivalta kiekon siivosi Vittasmäki, tuolloin Ilves-puolustaja. Viimeisellä mahdollisella hetkellä.

– Siinä Savinainen veivasi kyllä koko porukan kahville, mies muistelee.

Hetken päästä oli Vittasmäelle jaossa sankaruutta. Viuhuva veto – vain vähän maalista ohi. Lopulta Tapparan Blake Parlett ratkaisi matsin ja lopulta Tappara meni päätyyn asti. Muutaman viikon päästä oli uuden pettymyksen vuoro. Vittasmäki oli viimeiseen asti taistelemassa paikasta Suomen MM-joukkueessa. Hän putosi joukkueesta käytännössä viimeisten joukossa. Yksi loukkaantuminen puolustuspäässä olisi kenties tietänyt pelipaikkaa.

– Ei voi kiistää, etteikö asia olisi vituttanut. Se vitutti monta päivää, Vittasmäki sanoo kiertelemättä.

Joukkueen otteet Pariisissa ja Kölnissä herättivät monenlaista julkista keskustelua.

– Keskustelulta ei voinut välttyä. Kun avasi lehden, tuntuu että paska valuu lattialle, värikäs turkulainen kertoo.

Nyt Vittasmäen työpaikka on seuraavat kolme kautta Hakametsän hallin toisessa päässä, Tapparan kopissa. Paikallisvastustajan vaihtuminen ei tunnu turkulaisesta erikoiselta.

– Tämä on minun työtäni. Uskon, että tällä joukkueella on erinomainen sauma menestyä, Vittasmäki uskoo.

Tulevalla kaudella kiinnostaa myös maajoukkue-edustuksen vakiinnuttaminen. Ja talvella yksi tavoite on myös olympialaisissa, joissa ei NHL-pelaajia näillä näkymin nähdä.

Written by:

Pekka Ruissalo

Ota yhteyttä