Piilota X Palauta

Demarien listalta löytyi viime hetken yllätysnimiä

Paikalliset 7 Kommentoi

27 alle 30-vuotiasta! Ei nyt sentään. Tarkistuslaskenta Kunnallisjärjestön tiistaisessa infossa laskee nuorten ehdokkaiden lukumäärään 17:ään.

Muuten demarien listalla on sekoitus uutta ja vanhaa. Pitäisikö sanoa: tosi vanhaa?

Tampereen tilaajajohtaja Lasse Eskosen, 65, ehdokkuus varmistui. Mukana on myös kunnallisneuvos Seppo Salminen, 74. Uutena ehdolle lähtee ex-kaupunginjohtaja ja ex-ministeri Jarmo Rantanen, 68. Uusia ehdokkaita ovat myös aiemmin Aamulehdessä politiikantoimittajana työskennellyt Leena Kymäläinen, 55, ja Tamperelaisen ex-päätoimittaja Jari Niemelä, 50.

Vanhoista valtuutetuista jatkavat kaikki neljää lukuun ottamatta. Nuoremman polven toimittajan Joonas Lepistön ovat vieneet työkiireet Helsinkiin. Luopujia ovat myös Hellä Asumaniemi ja Reijo Kulmala sekä Pauli Ruoholahti.

Suurten ryhmien sopimuksen mukaan SDP:kin lähtee pormestarikisaan ilman ehdokkaansa nimeä. Tästä on tarkoitus alkaa diskuteerata kahden viikon kuluttua. Mahdolliset ehdokkaat on myös tarkoitus esitellä äänestäjille avoimessa yleisötilaisuudessa Kokoomuksen tyyliin.

Kunnallisjärjestön puheenjohtajan Atanas Aleksovskin ja ryhmänjohtaja Pekka Salmen mukaan aineita on kuitenkin tullut kentältä. Kumpikaan ei kuitenkaan sano julki yhtään nimeä – ei edes omaansa.

Vaalit käydään heidän mukaansa asiapohjalta. Oppositiokausi on kasvattanut nälkää ja vaaliohjelmaa on laadittu 15 hengen tiimissä ja mm. yliopistoväen asiantuntemuksella. Yksi keskeisimpiä teemoja SDP:lle on Rantaväylän tunnelin lykkääminen. Siitä se ei peräännyt.

Puolue korottaa mieluummin veroja kuin leikkaa peruspalveluita. Veronkorotus on kuitenkin ”vasta se viimeinen keino”.

Kuntaliitoksiin demarit eivät usko. Sen verran asiaa on puhuttu naapuritovereiden kanssa.

Vaihtoehto 1 on vahva peruskunta. Koska muita vaihtoehtoja ei ole näköpiirissä, niin suunnitelma B on seutuvaltuusto.

– Ei nykymuotoinen seutuhallitus. Se on pelkkä keskustelukerho. Olen ilmoittanut, etten ole enää käytettävissä siellä, Salmi sanoo.

7 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Sakari Nupponen kuva
Sakari Nupponen

Kommentit

18.9.2012 18:08

Nyt kannattaa lukea JukkaKoo Salosen blogia. Sillä ihmistuntemuksella ja taustatiedolla on nyt todellista käyttöä, kun Jarmo Rantasen ja Lasse Eskosen rekisteriä aletaan avoimesti tutkia. Tästä tulee mieleen aivan äskettäisen Paavo Lipposen presidenttikamppanjan lopputulos: Pööööö....

19.9.2012 12:04

Mitäs YIT sanoo tunnelihankkeen lykkäämisestä? Ranta-Tampellan kaavakin pitäisi panna uusiksi, että edes radan ja Kekkkosentien väli olisi rakennettavissa. Näin putoaisi pohja koko pitkältä tunnelihankkeelta.

19.9.2012 14:59

Jos Kokoomuksen Jaskari valitaan pormestariksi, niin Marja Tiura nousee hänen paikalleen eduskuntaan. Moniko haluaa Tiuran eduskuntaan.

19.9.2012 15:17

Jaskari kompastuu Tiuraan. Jopas nyt jotain.

19.9.2012 18:39

Porukan keski-ikä ei yllätä.

19.9.2012 20:45

Eläkeläiset jyrää meitin.

20.9.2012 12:02

Nyt ainakin varmistui demareiden halu saada alueelle työtä. Eli vastustus kaikkea uutta vastaan on helpompaa kuin ohjata saati sitten osata hallita tilannetta ja aluettaan. Todella typerä ohjelma oikeat kuntajarrut liikkeellä. Hallintorakennelmat kevyemmiksi niin alkaa demareitakin työnteko kiinnostaa....

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.