Piilota X Palauta

Välittäjät: Kansi ja Areena nostavat asuntojen arvoa

Paikalliset 16 Kommentoi

Tampereen Kansi ja Keskusareena nostavat asuntojen arvoa laajalla säteellä. Näin arvioivat kiinteistövälittäjät.

Kiinteistömaailman Hämeenkadun yrittäjä Jouni Perttala ei usko, että hanke laskisi lähiseudun asuntojen arvoa edes rakennusaikana.

– Jos se toteutuu suunnitellusti, hinnat nousevat. Tampereen Kansi ja Keskusareena nostavat alueen arvostusta 360 asteen säteellä.

Kuinka kaukana, sitä Perttala ei lähde arvuuttelemaan, koska hanke on niin ainoakertainen.

– Vaikutusalueella ovat ainakin keskusta, Tammela ja Järvensivu. Se tuo lisäglamouria.

– Ne, jotka muuttavat ensimmäisenä uusiin asuntoihin, saavat mieltää, että työmaa jatkuu jonkin aikaa. Toisaalta voihan se olla niinkin, että alue rakentuu hyvin nopeasti. Ei Ratinaakaan kauan rakennettu, Perttala sanoo.

Myyntijohtaja Hannu Ala-Pässäri Huoneistokeskuksesta on niin ikään vakuuttunut, että hanke toteutuessaan nostaa selkeästi lähialueiden arvoa.

– Niillä alueilla kiinnostavuus ja sitä kautta hinnat nousevat muuta markkinaa enemmän.

Ala-Pässärin mukaan kuluttajilla voi olla jo nyt odotusarvoja, mutta välittäjät eivät lähde hypettämään niitä sisään hintoihin.

Korkein hallinto-oikeus on hylkäsi aiemmin tällä viikolla hallihanketta ja radan kattamista koskevat valitukset. Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahden mukaan Kannen ja Keskusareenan rakentaminen voi alkaa, kunhan yksityinen rahoitus on kunnossa.

Hallin puuhamiehen Rikard Bjurströmin mukaan tärkeitä nimiä ei saada paperiin syyskuun aikana, kuten Tampereen Keskusareena Oy:stä vielä kesällä kerrottiin. Halliyhtiö joutui ottamaan aikalisän tarkennettujen taloudellisten laskelmien tekemiseksi.

16 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Sakari Nupponen kuva
Sakari Nupponen

Kommentit

16.9.2012 20:42

Arvonnousu, hah. Nuo kyllä osaa vedättää.

17.9.2012 08:10

Vasta ratikka tekee Tampereesta kaupungin. Ehtiikö Turku ensin?

17.9.2012 09:49

Asuntojen arvon vaihtelu riippuu tietenkin toteutuksen laadusta. Mikäli tehdään tyypilliseen suomalaiseen tapaan kulukarsittua bulkkia toteutusvaiheessa, lähiympäristön kiinteistöjen arvo voi myös laskea. Toivottavasti siis laatu säilyy toteutuksessakin

17.9.2012 10:22

Stadin Kundi vetää hyvän pointin. Turkun on ratikkansa kanssa usein uutisissa - Tampere on hiljaisuudessa haudannut hankkeen kun mitään ei kuulu?

Ipsu puhuu myös asiaa. Toivotaan toivotaan vaan että Suomessakin osataan rakentaa laadukkaista rakennuksia. Sellaisia ei Tampereella ole ainakaan hetkeen näkynyt...

17.9.2012 11:33

Kiintejön arvo nousee, kun Kansi rakentuu, kun Ratapihankatu rakentuu, kun Tunneli rakentuu.
Kylmä tosiasia on se, että kiintestöjen verotusarvo nousee sitä mukaan, kun rakennusoikeuden arvo nousee.
Siis kaikki rakentaminen Tampereen keskustassa nostaa naapurikiinteistöjen verotusarvoja.
Kiinteistöverojen tuotto kasvaa Tampereella lähivuosina melkoisesti!
Siis myös asumiskustannutkset nousevat verotuksen myötä.

17.9.2012 12:34

HÖPÖ HÖPÖ ! Hinnat ei nouse eikä laske. Mutta lähistöltä on erittäin vaikea NYT saada asuntoaan kaupaksi ilman hinnan alennusta. Rakentaminen ennen-jälkeen vaikuttaa n.3vuotta. Rakennusaikana liikennerahviikki on HIRVEE. En menis kyllä ihan vierestä asuntoa ostamaan. Ei tuollainen "rakennelma" mitään alueen "arvostusta" nosta. Haluttu alue on ihan muunlaista. Välittäjät aina puhuneet ihan mitä sattuu. Paikka on TEOLLISUUSALUETTA!

17.9.2012 13:01

Niin siis tällä hetkellähän rautatiealue voidaan laskea teollisuusalueeksi. Rakennusaikana tietysti haittoja on, mutta ne ei kestä ikuisuutta ja kun on valmista niin varmasti alue on aivan uudessa arvossa!

17.9.2012 17:43

Ei todellakaan tule olemaan uudessa arvossa uuden pömpelin valmistuttua. Ja rakentaminen kestääääääää. Ja hinta nouseeeee. Käyttöä ei oleeeeee. Lyödäänkö satasesta vetoo, että alkuhuuma kun menee, niin tästä tönöstä tule IIIISOOOO RASITE Tampereen veronmaksajille. Saatte potkut!

18.9.2012 09:40

IIIISOOOO SPAMMMM!

17.9.2012 16:17

Epätoivoinen yritys saada mieletön hanke näyttämään propagandalla loistavalta idealta. Kansi nostaa hintaa, on sama kuin väittäisi keksineensä ikiliikkujan.

17.9.2012 19:35

Voisitte kaikki hehkuttajat vilaasta vaikka lahrentaakse; kaikenmaailman areenat Ruotsissa on suurissa vaikeuksissa ja potentiaalisia katsojia on kuitenki enemmän ku pikku Suomenmaassa.

17.9.2012 19:35

Voisitte kaikki hehkuttajat vilaasta vaikka lahrentaakse; kaikenmaailman areenat Ruotsissa on suurissa vaikeuksissa ja potentiaalisia katsojia on kuitenki enemmän ku pikku Suomenmaassa.

17.9.2012 21:29

Mikään ei nosta Tammelan arvoa!

18.9.2012 08:13

Ei kyllähän tämä on päivän selvää, että Tampereella tulee asuntojen hinnat nousemaan sikäli mikäli areena ja tornitalot mahdollisesti jonain vuosisatana valmistuvat???
Asuntojen hinnat nousevat kaikkein eniten areenan välittömässä lähietäisyydellä, mutta kyllä se tulee vaikuttamaan voidaan sanoa koko Tampereen alueella ja enemmän tai vähemmän koko Pirkanmaalla, ehkäpä Hämeenlinnaa myöten.

19.9.2012 14:58

Nimimerkille JOUNIX. En ymmärtänyt kirjoituksestasi hölökäsenpölähtävää. JUU, nousee koko suomessa. Eihän jonkun kiakkokaukalon rakentaminen asuntojen hintoja nosta. Ootte yhtä pihalla normaaliasioista kuin "kansanedustajatkin."

28.9.2012 17:00

Tornihotellin rakentaminen alkaa marraskuussa!!!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.