”Tiukalta näyttää” – Keskusareenalla otettiin aikalisä

Tampereen Keskusareenan rahoituksen kasaan saaminen viivästyy ainakin loppusyksyyn, sanoo hallin puuhamies Rikard Bjurström.

Uuden suurhallin rahoitus ei ole kasassa vieläkään. Hallipomon mukaan viivästys ei ole takapakki, vaan aikalisä.

Tampereen Keskusareenan rahoitus ei varmistu ainakaan alkusyksystä.

Hallin puuhamiehen Rikard Bjurströmin mukaan tärkeitä nimiä ei saada paperiin syyskuun aikana, kuten Tampereen Keskusareena Oy:stä vielä kesällä kerrottiin.

Bjurström kieltää tulkitsemasta viivytystä niin, että hallihanke olisi ottanut takapakkia.

– Tiukalta näyttää. Mutta positiiviselta. Hitaammin tämä silti sujuu kuin optimistinen ihminen haluaisi.

Bjurströmin mukaan viivästyminen on takapakin sijasta aikalisä, jonka halliyhtiö joutui ottamaan tarkennettujen taloudellisten laskelmien tekemiseen.

Tilintarkastuksen ammattilaisten tekemässä selvityksessä on laskettu investoinnin tuotto-odotuksia koko sen elinkaaren ajalta sijoittajakandidaattien ja pankkien vakuuttamiseksi.

 

Hitaammin tämä silti sujuu kuin optimistinen ihminen haluaisi.”

Laskelmien tuloksia Bjurström ei avaa.

 

– Sen voin sanoa, että selvityksen tulos on meidän kannaltamme positiivinen.

Neuvottelut sijoittajaehdokkaiden kanssa ovat jatkuneet. Tällä hetkellä neuvottelukumppaneita on muutama.

– Tavoittelemme 3–4 sijoittajakumppanin ydinjoukkoa. Yritämme välttää tilanteen, jossa hallin omistusrakenteesta tulisi liian monimutkainen.

Bjurströmin mukaan lähtökohtana on se, että sijoittajalle ei ole osakkeiden ohella luvassa erityisiä kylkiäisiä. Äänivaltaa hallin asioissa on luvassa lunastettujen osakkeiden tarjoama määrä. Äänivallattomia osakkeita ei ole kaupan.

Kannen ja hallin rakentaminen maksaa 124 miljoonaa euroa. Kevääseen mennessä myydyistä aitioista halliyhtiö keräsi 11 miljoonaa euroa. Tampereen kaupunki osallistuu kannen rakentamiseen 22,7 miljoonalla. Valtiolta rahoituspäätöstä ei ole vielä saatu.

Bjurströmin mukaan lainan osuus pystytään pitämään alle puolessa hankkeen kokonaiskustannuksista.

 

Sen voin sanoa, että selvityksen tulos on meidän kannaltamme positiivinen.”

Suhdanteiden ja talousodotusten heilahtelulla on ollut positiivisia ja negatiivisia vaikutuksia hallihankkeen kokoonjuoksemiseen.

 

– Rahan saanti on vaikeutunut. Toisaalta rakentamisen nousu on taittunut, ja hallin rakennuskustannukset ovat pysyneet 124 miljoonassa, punnitsee Bjurström.

Tamperelainen.fi kertoi keskiviikkona, että Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Keskusareenasta tehdyt valitukset on hylätty.

Uskotko, että Tampere saa vielä Keskusareenan? Ota kantaa!

Written by:

Petteri Mäkinen

Ota yhteyttä