Elokuva-arvio: Marvelin supersankarit yhdistävät voimansa

Marvelin supersankarit yhdistävät voimansa The Avengers-elokuvassa.

 

Joss Whedonin ohjaama The Avengers tuo valkokankaalle näyttävän joukon Marvel-kustantamon luomia supersankareita. Elokuvan käsikirjoitus perustuu Marvelin suosittuun Kostajat-sarjakuvaan, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1963.

Tarinan pohjamotiivi rakentuu hyvän ja pahan väliselle taistelulle. Tapahtumat käynnistyvät kun maailman turvallisuutta uhkaa yllättävä vihollinen, Thor-veljeään (Chris Hemsworth) kadehtiva tumma jumala Loki (Tom Hiddleston). Tilanne huolestuttaa kansainvälisen turvajärjestön johtaja Nick Furyä (Samuel L. Jackson) siinä määrin paljon, että hän ryhtyy kokoamaan supervoimat omaavia hahmoja maailman pelastusoperaatioon.

Näin käynnistyy hanke, jonka myötä supersankarit Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo) , Thor (Hemsworth) , Kapteeni Amerikka (Chris Evans), Haukansilmä (Jeremy Renner) ja Musta leski (Scarlett Johansson) yhdistävät taitonsa ja voimansa.

Toiminnallinen ja taitavien erikoisefektien kyllästämä The Avengers on riemullista katsottavaa kaikille Marvelin luomien supersankarien ystäville. Ohuehkon juonen ympärille rakennettu tarina ottaa kaiken ilon irti toinen toistaan mahtavampien ja valovoimaisempien voimahahmojen runsaudenpulalla.

Ilahduttavaa on myös se, että vaikka kyseessä on niinkin suuri missio kuin maailman pelastaminen, eivät supersankarit suorita tehtäväänsä ryppyotsaisen pateettisesti, vaan kerrontaa keventää välkysti väliin ujutettu huumori. Lopputuloksena on mahtipontisuuden ansat pääsääntöisesti väistävä, visuaalisesti näyttävä ja sisällöllisesti viihdyttävä kaksi ja puolituntinen, jonka jatko-osaa ei tarvitse kahta vuotta kauempaa odotella.

THE AVENGERS 3D (2012) Lajityyppi: 3D, toiminta, seikkailu, sci-fi Ohjaaja: Joss Whedon Pääosissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Samuel L. Jackson Kesto: 2h 22 min Ikäraja: 12
Written by:

Teija Varis

Ota yhteyttä